Astro-Coaching,  Holistic Coaching,  Tranzite Astrale Mari

Saturn in Capricorn – Saturnalia

Saturn – acea planetă greoaie și inelată, oarecum îndepărtată, pe care o știm cu toții. Acest gigant gazos și nemilos al Sistemului Solar își îndreaptă ușor masa către semnul Capricornului. N-o face fără sa lase urme, evident, noi devenind mai înțelepți și maturizați după tranzitul lui din semnul Săgetătorului.

 

In antichitate si evul mediu

Saturn / Cronos

Incă din antichitate, Saturn a fost asociat cu figura părintelui tiranic. Lui Saturn (Cronos) i se prevestise că va fi detronat de fiul lui, aşa că a decis ca de fiecare dată când soția lui, Rhea dădea naștere unui copil, îl mânca. Până când aceasta l-a născut pe Jupiter (Zeus) și a reușit sa îl trimită departe, pe insula Creta, iar in locul lui, Rhea i-a dat să înghită un bolovan înfășat în scutec.

Saturn a fost asociat cu Epoca de Aur, o epocă a abundenței și a păcii. El a fost un zeu principal la Romani și după detronarea lui de către Zeus (Jupiter), a fost zeul agriculturii, al ordinii societății, fondatorul civilizației și era sărbătorit în decembrie la Saturnalii. Saturnalia începea pe 17 decembrie și se termina pe 23. Ea era asociată cu solstițiul de iarnă.

El a fost văzut de Gnostici ca pe un zeu părinte obsedat de dreptate și care vrea să introducă dreptatea cu forța.

În Evul Mediu, Saturn a fost asociat cu ritualurile vrăjitoarelor ce implicau morții, și cu agresivitatea sexuala a acestora, săvârșită in numele „tatălui Saturn”. Erudiții de atunci îl asociau cu melancolia, ințelepciunea, dar  și cu medicina antica.

Acum…

Saturn

El guvernează maturizarea, limitele, structura, oasele, pielea, disciplina, responsabilitatea, tradiția, karma  și poate readuce experiențe din alte vieți. El este limita dintre cunoscut și necunoscut, cel care trage linie și iți zice dacă ai voie sa treci mai departe. Îți este cel mai bun prieten atunci când faci ce-ti zice și devine cum e și cunoscut ca „Marele Malefic” atunci când nu muncești îndeajuns pentru tine, atunci când nu-ti asculți lecția și nu iți vezi drumul.

In Sagetator…

Sagetator

Maestrul ne-a arătat cine suntem, de unde venim și ne-a făcut să ne dăm seama ce vrem cu adevarat. Ne-a făcut să ne definim dorințele și credințele și să nu mai fim haotici, într-o goană emoțională. Am fost supuși la o revoluție în gândire și am lăsat să plece multe lucruri toxice pe care le credeam a fi parte din noi. De la trăiri și sentimente la oameni. Ne-a făcut să suspinăm, ne-am concentrat mai mult pe pasiunile noastre și creație, începând să ne alegem drumul în funcție de ele. A fost greu pentru că Săgetătorul voia sa plece în direcţia opusă, dar cu toate astea am învățat, am început să facem mici pași și să ne alegem cursuri în funcție de pasiuni și de drumul preferat. Ni s-a format ideea de a ne întrece maeștrii prin muncă și ne-am dorit să îndoim legile societății pentru a aduce dreptate. 

Ne-am îndreptat către spiritualitate, într-o forma sau alta, mult mai mult decât in ceilalți ani și am început să avem chiar o disciplină în privința asta. Saturn ne-a făcut practici și în mișcare, ce-i drept, o mișcare către interiorul nostru, o mișcare încât să acumulăm experiențe și lecții și să ne ascultăm, să ne descoperim apoi să ne dezvoltam.

Saturn nu se simte în largul lui în Săgetător, având în vedere că Săgetătorul este patronat de săltărețul și extrovertitul Jupiter, cel care l-a detronat pe Saturn. Astfel cu ocazia mișcării lui în semnul Capricornului, vom pune osul la treabă și vom aplica ce am învățat.

In Capricorn…

Capricorn

Va aduce ideile la rang de manifestare. E cea mai favorabila poziție a lui și după aprox 30 de ani, deși vom munci din greu, vom reuși sa ajungem la rezultatele dorite de el. Nu ne va mai chinui și nu vom mai simți că va trage cineva de noi. Vom lua singuri decizia schimbării pentru că vom avea motivație și într-un mod colectiv vom face pasul către o revoluție socială, economică și emoțională pentru a ne restructura cum trebuie (cum vrea șeful). Îi vom vedea fața zâmbitoare, chiar dacă e un zâmbet malefic. Acum vom exterioriza revoluția noastră interioară și timp de trei ani vom munci pentru a schimba sistemele care nu mai merg în folosul nostru.

După ce timp de aprox 30 de ani a fost un superviser perfect în celelalte zodii, acum se întoarce acasă (în semnul Capricornului), în pline sărbători de iarna. Astrologic acestea sunt: Luna Noua in Săgetător – un moment ce ne îndeamnă să nu avem dubii și sa ne setăm intenții pentru a se ajunge la materializarea lor; o aliniere galactică între Pământ, Soare și Centrul Galactic . Va intra în forță pe ușă ca să ureze Solstițiul și se va pune în capul mesei ca un adevarat Don apoi va da indicații începând cu ograda sa. Va trage linie la el in familie și va aplica schimbarea într-un mod extrem de implicat.

Timp de aprox 3 ani, va fi o iarnă grea în special pentru zodiile cardinale (Berbec, Rac, Balanță, Capricorn), iar Capricornul va fi în frunte pentru că el va trebui sa testeze, aplice și să distribuie toate sarcinile pe care Saturn le transmite. Zodiile cardinale vor fi niște lideri puși fără o pregătire serioasă, având ca aliate doar instinctele de conducători.

Saturn se comporta ca o graniță, atunci când mai este de învățat, de structurat, dar și ca o poarta spre planuri mai înalte, mai spirituale și mai necunoscute de conștient după ce s-au învăţat lecţiile. Saturn în Capricorn poate fi o poziție foarte spirituală pentru că de fiecare dată a adus un „shift” în conștiința colectivă. 

Revoluţie…

Banksy’s Flower-Thrower

Saturn guvernează timpul, societatea, structura ei, fundația ei, sistemul economic, iar Saturn în Capricorn țintește mereu doar sus. Unde există o structură cât de cât solidă, el o sprijină, o solidifică mai mult, dar dacă ea e slabă, o distruge ca să poată construi ceva mai bun, ceva perfect, ceva ce poate trece proba timpului. Ne putem aștepta la transformări puternice în plan social aşa cum au fost și în ultimile cicluri ale lui Saturn în Capricorn, de exemplu în anii ’30 – Marea Criză Economică, anii ’60 – Construcția zidului Berlinului, anul ’89 – Dărâmarea zidului Berlinului și evident revoluția românească din decembrie ’89.

Un lucru frumos este că Saturn va deveni a doua planetă mare ce se va afla în domiciliu (adică în Capricorn), pentru că Neptun este deja în Pești, iar anul următor li se va alătura și Jupiter în Săgetător ceea ce va face ca poarta prin care se vor manifesta visele, obiectivele, să fie larg deschisă.

Intuiţia se va accentua, înțelepciunea se va fortifica, ridicarea conștiinței, abundenţa si spiritualitatea vor fi din nou in prim plan.

Impactul asupra zodiilor – fond general

Star Signs

Atunci când Saturn intră într-un semn zodiacal, ca în cazul de faţă în Capricorn, îi va afecta pe ei cel mai mult pentru că le va da responsabilități, îi va testa și posibil că le va înscena și niște lovituri de imagine, dar Capricornul știe să îndure, iar Șefu’ se bazează pe asta. În cazul Berbecilor sunt posibile restructurări în planul carierei, vor fi loviți în ego-uri și vor fi puși să înceapă din nou și din nou aceeași treabă până când o vor face ‘corect’. Taurii vor fi împinși din zona lor de confort și vor fi trași în anumite situații dificile ca să se regăsească pe ei, vor interacționa cu oameni diferiți și vor învăța lucruri pe care nu și le-au imaginat până atunci. Gemenii vor fi puși să găsească un înțeles mult mai profund în ceea ce privește moartea, sexualitatea și relația cu banii și vor trebui să iasă din propriile gânduri și din haosul pe care și-l crează. Racii vor avea de furcă în domeniul parteneriatelor, relațiilor și  vor fi nevoiți să acționeze, nu doar sa se apere, să aibe iniţiative şi să repare ce au stricat prin pasivitatea lor. Leii vor trebui să înceteze să-și mai pună măști sclipitoare. Vor înceta în a mai fi primii, cei mai importanți şi în centrul atenţiei pentru că se vor regăsi in crize existentiale ce îi vor afecta fizic, îi vor obosi. Vor fi nevoiți să fie în serviciul celorlalți și să se echilibreze. Fecioarele vor trebui să învețe să se iubească mai mult pe ele, să se pună pe primul plan. Există posibilitatea să treacă prin dezamăgiri ca să învețe să gândească pentru ele, să fie creative și să se relaxeze. Balanțele vor trece prin crize familiale. Sunt posibile renunțări la membri toxici de familie. Trebuie să învețe să nu mai depindă de ei şi să se descurce pe cont propriu. Scorpionii vor fi trimiși din nou la scoală, vor lucra cu ei și vor învăța să își depășească traumele din copilărie ce i-au făcut să fie egoiști, neîncrezători in oameni și totodată răzbunători. Săgetătorii vor fi puși să-și reevalueze finanțele, investițiile, credințele despre materialism și bunăstare și sunt posibile pierderi materiale. Vărsătorii vor fi puși în fata fricilor din inconștient. Frica de limitare, frica de atașament, frica de a primi afecțiune și frica de rutină. Posibile reîntoarceri ale unor afectiuni fizice mai vechi. Peștii vor trebui să învețe să nu se mai lase influențați de anturaj, să își aleagă propria viață și pasiunile și să nu le mai fie frica de faptul ca ei nu se încadrează, să nu le mai fie frica de viitor pentru că oricum sunt puternici. Trebuie să învețe să facă parte dintr-un grup într-un mod detașat, nu obsesiv și mereu în serviciul celorlalți.

Atunci când Saturn se întoarce…

Saturn Return

Cam la 28 de ani, Saturn își completează un ciclu și se întoarce în același semn, iar în jurul vârstei de 28 de ani, viaţa unui om ajunge într-un punct în care mersul lucrurilor încetinește, este un timp pentru reflecție și pentru o întoarcere în interiorul ființei. Este timpul pentru o regăsire de sine și de a-și asculta intuiția în privința următoarelor alegeri. Omul va întâmpina blocaje, sfârșituri abrupte în anumite situații și crize existențiale pentru a ajunge într-un punct al renașterii.  Acest proces se numește maturizare. Când acest lucru începe, noi ne simțim mai melancolici, mai introvertiți și simțim că subit avem mai multă responsabilitate. Blocajele de care vorbeam vor aduce un plus de prezenţă în viețile noastre și de conștientizare a ceea ce simțim. Ego-ul se va rupe și vom fi puși în situația în care vom fi dezgoliți și fără bariere în fața vieții. Vor interveni schimbări majore de perspectivă. Poate duce la depresii, anxietăţi și la schimbări de direcție sau, dacă suntem deja pe o pantă ascendenta și avem un grad mic al ruperii de realitate e posibil ca direcția sa ne fie solidificată. 

Cei cu Saturn in Capricorn au deja lecția responsabilității, cu o particularitate de a ținti cât mai sus făcând liste și iar liste. Nu e o perioadă proastă de a face în continuare asta pentru că este cel mai dulce Saturn. Cel care vine acasă de sărbători și își setează obiectivele. Trebuie doar să fim în concordanţă cu el și să ne setăm și noi obiective realiste, cât mai apropiate de sufletul nostru și de direcția noastră în viață. Așa că rămâne să vă urăm un Saturn cat mai productiv! 

 

 

Promoție 20 decembrie 2017 – 20 ianuarie 2018!

Contact

Pentru cei care sunt născuți in perioada 15 februarie 1988 – 5 februarie 1991 (cand Saturn era in Capricorn) și care vor să afle domeniul de viață care va fi afectat cel mai mult de această întoarcere, îi încurajăm să ne contacteze prin formularul de la Contact și să își specifice DATA, ORA și LOCUL nașterii. În acest mod putem să le subliniem mai exact CÂTEVA dintre blocajele sau cumpenele pe care le pot suferi pe parcurs. 

La verificarea e-mailului pentru răspunsurile noastre, vă rugăm să vă verificaţi şi folderul de Spam. Mulţumim!

 

 

 

 

One Comment

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: