Astro-Coaching,  Holistic Coaching,  Tranzite Astrale Mari

Uranus în Taur – Revoluția resurselor

 

Uranus este gigantul înghețat, mai îndepărtat de noi și cu inelele mai întunecate decât cele ale lui Saturn. Lui îi trebuiesc în jur de 84 de ani pentru a face o rotație completă în jurul Soarelui, așa că unul dintre cei mai „bătrâni” zăbovește în jur de 7 ani într-un semn zodiacal schimbând radical mersul lucrurilor după cum vrea mușchiul lui.

 

Uranus este prima planetă transsaturiană ce a fost descoperită în anul 1781 de către William Herschel, iar în 1977 și 1978 i s-au observat și inelele.

Acest bătrân nu este unul obișnuit. Nu este acel bunicuț liniștit care stă la poartă așteptându-și nepoții. De fapt, nici nu prea mai speră ca nepoții lui să se întoarcă, iar cu fiii lui este certat și îi urăște. El este un încăpățânat, e abrupt, e senil și în același timp conștient, nu vrea nimic de la nimeni, dar este și paranoic. Este detașat, nu îi plac regulile, dar este și egoist deci imaginea clară a paradoxurilor.

Este diferit și din prisma faptului că se prezintă a fi grec „Oranos”, nu roman cum sunt mai toți cunoscuții din Sistemul Solar, echivalentul lui roman fiind „Caelus”.

 

…în antichitate

Uranus era Zeul Cerului „albastru de necuprins” care a luat-o de soție pe Geea și au avut împreună 12 titani, 3 cyclopi și 3 hecatonchiri. El și-a urât copiii și i-a închis în pântecele Geei care a suferit cumplit din cauza poverii pe care o purta. La un moment dat, Geea și-a chemat copiii și le-a propus să-și înfrunte tatăl, să se răzvrătească împotriva lui, dar toți s-au temut să se ridice împotriva lui în afară de unul, cel mai mic Titan – Cronos. Cronos a fost cel care l-a detronat și i-a luat puterea. El l-a castrat pe Uranus și i-a aruncat organele genitale în mare, care s-au transformat apoi în spumă. Din acea spumă s-a născut Afrodita.

În timp, Cronos a devenit paranoic că va avea aceeași soartă, lucru care chiar s-a și întamplat, iar Zeus, fiul lui, a fost cel care l-a detronat.

 

…acum

Uranus guvernează schimbarea și ceea ce avem nevoie să eliminăm din viața noastră, ce trebuie să nu mai repetăm, evenimentele neașteptate, schimbarea neașteptată fie rea sau bună în acel moment. Această schimbare oricât de dureroasă pare, per ansamblu se dovedește a fi necesară și un pas înainte către evoluție.

Uranus este guvernatorul tehnologiei, al electricității, al originalității, al pasiunii, a tot ce este nou, al piloților, al cercetătorilor, inventatorilor și invențiilor și se leagă de capacitatea noastră de a face predicții care nu se bazează pe experiențe anterioare.

Uranus dizolvă paradigmele vechi și ajută conștiința colectivă să se dezvolte.

În concluzie, el este cerul, geniul, libertatea, întreruperea, schimbarea bruscă și tehnologia. El pune capăt relațiilor și îmbunătățește dezvoltarea personală.

El bruschează și pentru că a fost bruscat de Cronos. Nu îi pasă de timp și el întrerupe, schimbă, răstoarnă situațiile după modelul detronării lui. Subliniază trezirea bruscă și faptul că chiar și aceste schimbări venite de „nicăieri” sunt niște consecințe.

Până și în antichitate avem tiparul abuzatului ce devine abuzator și invers. Învățăm că trauma și implicațiile emoționale se transmit din generație în generație dacă nu există rezolvare.

Uranus guvernează și realizările la nivel de generație, de grup, de gândire colectivă. El ne dorește conștientizare, acțiune și a ne fixa ținta mereu cât mai sus. Nu se mulțumește cu puțin și rupe tiparele.

La fiecare 7 ani, în noi se produce o schimbare iar atenția noastră se îndreaptă către un domeniu de viață în care se va produce o transformare.

Uranus ne dă intuiția și spiritul de revoltă. Ne ajută să ne privim obiectiv viața și tinde către o utopie.

 

Uranus a tranzitat semnul Berbecului din 2011, iar acum se îndreaptă către Taur

 

… în Berbec

Ieșind din zodia Peștilor unde conceptul de Spiritualitate a reieșit la iveală, internetul a fost inundat de articole pe acest subiect, vălul a început să de dizolve și am avut parte de puțină viziune dincolo și unde la capitolul calamităti au fost vedete inundațiile și tsunami, în Berbec a adus ambiție pe toate părțile și multă ardere. Arderea a fost interioară și exterioară, metaforică, dar și fizică și mulți ne-am luat roluri de guru în ale spiritualității. A adus activismul social și ne-am pus pe noi pe primul loc, ne-am individualizat, ne-am separat și am făcut grupuri bazate pe principii comune. Am fost gălăgioși, am avut păreri pe care nu am ezitat să ni le exprimăm, iar curajul, dar și fricile au ieși la suprafață pentru că am început să vorbim despre probleme noastre.

Am trecut prin explozii, prin bruscări, prin incendii și focuri ale vegetației.

Uranus a mai tranzitat zodia Berbecului în anii ’30 unde rata inflației a avut un efect devastator asupra  economiei de atunci. A urmat Marea Criză Economică, iar oamenii nu iși găseau locuri de muncă, apoi când Uranus și-a început tranzitul prin semnul Taurului, a început o perioadă de reconstruire.

Acum, în semnul Berbecului, narcisismul și superficialitatea au explodat. Am vrut să ieșim în față și să fim plăcuți de ceilalți, am fost în competiție pentru popularitate, iar acum, datorită tehnologiei, toti putem fi populari. Am fost neconvenționali și am vrut să dăm impresia că nu ne pasă și că suntem spirite libere. Unii au fost așa, alții doar au dat impresia. Partea pozitivă a lucrurilor este că mulți dintre noi am început să ne luăm mai mult în seamă, să ne iubim mai mult și să contăm mai mult pentru noi, să întelegem că daca nu devenim întregi, nu avem ce oferi celorlalți.

Subiectul cel mai abordat a fost identitatea, iar cei care au avut de suferit au fost cei care nu au parte de elementul foc în harta lor natală. S-au simțit atacați, bruscați și scoși din starea lor de confort.

S-au pus bazele unor proiecte tehnologice de anvergură, de explorare a spațiului, iar inteligența artificială a fost gândită pentru a fi folosită în scop egoist.

Am protestat, am fost frustrați, am judecat și am condamnat. Ne-am bătut cu masele și nu am mai acceptat să fim manipulați, mințiți și răniți.

Schimbarea bruscă adusă de Uranus în Berbec a fost brutală, a durut și a avut consecințe. Terorismul și exploziile (focul) au fost subiecte la ordinea zilei.

În altă ordine de idei, Uranus își finalizează tranzitul în Berbec într-o notă relativ pozitivă.  S-a produs o trezire a maselor, vrem sa ne vindecăm, vrem să ne punem pe primul loc și să nu mai fim victime, vrem să cunoaștem straturile adânci ale unor probleme pentru a nu mai cădea în capcane sociale și tot ce am inițiat acum va avea ecouri în perioada următoare a tranzitului planetei Uranus.

 

Acum…în Taur

Taurul este un semn fix de pământ ce este tot timpul în relație cu tot ceea ce este fizic, palpabil și prezintă resurse. E un semn lent căruia nu îi plac schimbările și își dorește numai certitudine. El reprezintă nevoile noastre primare. În el regăsim stabilitatea, resursele, munca pentru ceea ce ne dorim, materializarea propriu-zisă, banii, iubirea și indulgența față de noi și satisfacerea micilor și marilor plăceri. Acest semn se regăsește în iubirea față de pământ, de flora și fauna existentă, de construirea caselor, grădinărit, mâncare, artă și tot ce este frumos.

Uranus își va începe tranzitul în Taur pe data de 15 mai 2018 la ora 18:18 – tranzit care va dura până în 2026 și va electriza aceste domenii.

Se va ocupa mai întâi de relații și parteneriate. Va lega sau va dezlega lucrurile pe care le dorim sau nu le dorim în subconștient. Deci, cu alte cuvinte se va ocupa de materializarea lucrurilor din subconștientul colectiv, apoi va face haos pentru ca ordinea să domnească. Lui Uranus nu îi pasă de moralitate, el va acționa ca o consecință pe care nu o vom realiza conștient apoi, Uranus își va îndrepta atenția către resursele naturale pe care nu le-am respectat la nivel mondial. Ne va îndruma subit către căi alternative, iar resursele regenerabile vor fi la modă. O bună perioadă de timp, va fi prieten bun cu Saturn și se vor susține unul pe altul pentru a avea soluții la problemele ce țin de resurse. Vom reînvăța metode vechi ce vor fi prezentate ca și noutăți și e posibil ca omenirea, să o ia de la zero.

Proiecte de sustenabilitate începute în timpul tranzitului în Berbec vor putea lua amploare acum si realizate. Se va vedea o continuitate a unor idei tehnologice ce vor servi omenirii. Vor putea apărea altfel de imprimante 3D pentru a ne putea procura hrana mult mai ușor.

Ne vom apăra proprietățile și vom fi agresivi. Nu vom mai lăsa pe alții să aibe câștiguri de pe urma lor. Vom dori să deținem, să avem proprietăți mult mai mult. Vrem dovezi fizice, palpabile.

E posibil să vedem că popularitatea magazinelor sau supermarketurilor să scadă și să apară alte moduri prin care să cumpărăm lucruri. Poate că si modul de plată se va revoluționa și va apărea o plată prin alte monezi sau schimb de servicii pentru că sistemul financiar este posibil să cadă așa cum îl știm noi. E posibil ca munca pe care o vom face să nu mai necesite prezența noastră într-un anumit loc și va apărea o mai mare deschidere pentru lucrul de acasă sau de oriunde ne dorim.

Arta și creația vor fi mai evidențiate și mai abstracte. Vom avea parte de idei noi, de concepte vizuale pe care nu le-am mai întâlnit și e posibil să apară și alte stiluri de expresie artistică. Realitatea virutală s-ar putea duce la un alt nivel în care ne vom putea folosi simțul olfactiv și cel tactil.

Revoluția se va produce în capitolul muncă, bani, mâncare și ne vom gândi cum să optimizăm totul și să ne descurcăm cu ce avem (dacă o să mai avem) – o temă pe care și Saturn în Capricorn o prezintă – Va trebui să ne schimbăm radical modul de viață și să ieșim din zona de confort pe care Taurul o place atât de mult.

Ne vom dori să fim tratați meritocratic sau la fel. Nu ne vom mai dori diferențe sociale între noi, iar extrema acestui lucru e să se instaureze o formă de dictatură.

 

Acest tranzit va afecta mai mult semnele fixe, adică Taur, Leu, Scorpion și Vărsător ce vor duce în cârcă greutatea lumii pentru a soluționa momentele de criză.

 

Acestea fiind spuse, vă doresc o perioadă cât mai liniștită și plină de lumină. 🙂

 

 

 

One Comment

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: