Astro-Coaching

Poveste de toamnă

Ne continuăm aventurile astro trecând printr-un intens echinocțiu, o Lună Plină și o Venus ce va retrograda în Semnul Scorpionului și cel al Balanței. 

Introducerea se leagă de echinocțiu care se petrece pe data de 23 septembrie dimineața, iar odată cu el începe și sezonul Balanței. 

Lupa va fi asupra recalibrării interioare și asupra echilibrului dintre partea emoțională și cea rațională precum si pe ce vom dărui și ce vom primi. Echinocțiul ne aduce energia unei reconcilieri universale și de durată, iar Chiron în Berbec va susține această energie de la rădăcina problemei, lăsând competitivitatea la o parte și ajutându-ne să ne acceptăm și să ne conectăm cu ceilalți pentru a-i ajuta în vindecarea apoi dezvoltarea lor personală.

Semnul Balanței, alături de echinocțiu ne va susține în a ne celebra, a celebra resursele și darurile Mamei Pământ împărțindu-le cu ceilalți, tinzând către o unitate. Pentru o perioadă, ne vom concentra asupra relației noi – ceilalți și cum am mai amintit, pe ce anume putem face pentru ei, ce le putem dărui, cum îi putem ajuta.

După această analiză vom începe o curățenie de toamnă, energiile se vor redirecționa spre interior, spre o liniștire aparentă și o eliberare a încărcăturii emoționale reziduale. Noi ne vom continua creșterea într-un întuneric metaforic, dar și fizic odată cu venirea anotimpului rece înțelegând experiențele trecute pentru a ne putea renaște. 

Celticii îi celebrau pe Modron, un aspect al Zeiței Triple – Zeița Mamă și pe Mabon, fiul său, iar acum sărbătoarea echinocțiului se leagă de celebrarea recoltei și de bunătățile care se împart între cei care sărbătoresc și nu numai. 

Continuăm povestea cu Luna Plină în semnul Berbecului ce ne întâmpină pe 25 Septembrie în jurului orei 6 dimineața și susține la rândul ei acest echilibru îndemnându-ne la acțiune și ne dă un brânci serios în a ne arunca toate gunoaiele din casă. Ne dă oportunitatea, ne aranjează sacii menajeri și ne arată drumul cu degetul. Vom ajunge să fim detașați în relațiile noastre și naturali fără să mai simțim acea dependență, dar continuându-ne drumul fiind alături de persoanele apropiate.

Va fi un moment frumos care va tinde ca definiția de ei și definiția de noi să aibă aceeași valoare în inimile noastre. Să fim cu toții pe primul plan și să respingem disocierea și dualitatea. Chiron este de partea noastră. Vom putea să ne concentrăm destul de bine în această perioadă, mentalul se îndreaptă către o claritate inedită și cu ocazia asta putem medita pentru a ne ridica deasupra dramelor și influențelor negative, deasupra posesiunilor noastre și deasupra celor care ne consideră a fi o resursă pentru abuz. Detașare și comuniune. Acesta este mesajul. 

Nu am vrea să o uităm pe Venus care după un tur de forță va începe să retrogradeze fix într-un moment în care suntem proaspăt obișnuiți cu o nouă abordare a relațiilor (una cât de cât echilibrată 😛 ). Venus va începe să retrogradeze pe 6 octombrie în semnul Scorpionului (inteeeens) și își va termina traseul în semnul Balanței. Venus prezintă o energie feminină formidabilă, ne arată relația cu noi și cum ne prețuim și ce relație avem cu tot ce este în jurul nostru. Este tiparul de frumusețe și iubire, iar această energie feminină se află în noi toți. 

Scorpionul domnește asupra lucrurilor ălora despre care nu ne prea place să vorbim, alea ‘oculte’ –  pasiune, sex, bani, moarte, renaștere, transformare, alchimie, iar cu Venus pe acolo și în retrograd lucrurile se vor dezechilibra puțin. Ne vom simți de parcă ne ducem în lenjerie la serviciu și toată lumea se uită la noi. Ne vom simți expuși pentru că Venus se uită la noi, trece prin noi și ne scoate la iveală cele mai adânci dorințe, frici pe care va trebui să le conștientizăm și să le abordăm sănătos.

Ne face să ne dăm seama ce fel de experiențe atragem pe baza umbrei noastre și ale aspectelor pe care nu le cunoaștem despre noi și că aceste experiențe vin să ne întregească o imagine incompletă asupra noastră. Venus vrea să conștientizăm și să acceptăm. Deși percepem totul ca pe o povară, energia ei se redirecționează pentru vindecarea traumelor neconștientizate, așadar pot reapărea experiențe din trecut pentru a avea o finalitate corectă. Dacă vom trece prin crize existențiale, ele vor exista pentru a curăța ce nu ne mai folosește. Ea este de partea noastră, așa ca orice șut va fi un pas înainte făcut în glorie. 

Reîntoarcerea prin semnul Balanței va stabiliza puțin forța acestei planete și vom avea un moment de respiro și de echilibru mental, drept urmare vom avea timp să ne recuperăm și să ne reamintim că obsesiile și neacceptarea nu întorc timpul.

Revenim!

O Lună echilibrată!

 

Foto: Laurențiu Angheluță

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: