Astro-Coaching,  Holistic Coaching,  Tranzite Astrale Mari

Ce a fost și ce va fi – Condimente de toamnă târzie Prt. 1 – Jupiter în Săgetător

Continuăm cu cele mai aromate condimente ale acestei toamne și le evidențiem pe următoarele: Jupiter, Venus care înca retrogradează și Nodurile Lunare. Mercur nu va fi uitat nici el pentru că acesta va veni ca o cireașa pe tort sau bomboana de pe coliva, depinde de perspectiva pe care o vom avea, deoarece își va începe și el mersul retrograd. Nodurile Lunare și Mercur vor fi prezente în următoarea postare.

Suntem într-o continuă transformare în această toamnă, iar odată cu retrogradarea lui Venus în Scorpion și în Balanță am început să trecem treptat prin acea multitudine de emoții și sentimente de care am amintit și în articolele anterioare. Acest amalgam interior ne-a stors și ne-a făcut să rămânem fără vlagă, iar apex-ul s-a petrecut în jurul datei de 25 octombrie, moment în care am dat afară într-un mod violent toate reziduurile acumulate în trecut. Printre aceste reziduuri s-au numărat frustrări si suferințe rezultate din analizele emoționale pe care le-am tot făcut de la începutul lui octombrie. Din cauza faptului că am fost într-un blocaj pentru că simțeam prea mult, am analizat prea mult, iar singurul mod în care ne puteam elibera era să creăm, să scriem și să hașurăm, tot ceea ce ținea de frumos nu a fost prea în vogă perioada asta. Am fost într-o buclă interminabilă și am tot dat peste pasiuni pe care le credeam a fi apuse. Totul a fost personal și exagerat, cu simțiri defectuoase, dar colorate.

Trebuie să ne reamintim că Venus nu ne vrea dărâmați. Ea este armonie, iubire, libertate, caracteristici ce stau în lăuntrul fiecăruia dintre noi. Venus a retrogradat pentru a ne da oportunitatea să ne oprim, să analizăm și să ne schimbăm perspectiva asupra relației cu noi și relațiilor cu ceilalți.

Încheiem relații sau le dăm o altă direcție și treptat ne vom simți ușurați. Acum suntem în stare de covalescență pentru că practic, ne-am dezbrăcat de existența acestor vibrații exterioare devenite interioare apoi după data de 25 octombrie am rămas doar în șosete, iar caracteristicile pure venusiene vor trebui activate si amplificate pentru un ‘flow’ armonios al energiilor feminine și masculine ce ne definesc sufletul. Ce rămâne de făcut este un experiment cu noi, acela de a ne bucura de cele mai mărunte lucruri ce ne înconjoară existența. Putem face asta? Putem ieși din noroiul nostru călduț pe care îl tot întreținem de ceva timp? În orice caz, Venus își va relua mersul direct pe 16 noiembrie, dar dacă suntem ‘despicați’, trebuie să ne revenim pentru a putea integra strălucirea venusiană.

Jupiter în Săgetător (8 noiembrie 2018 – 2 decembrie 2019) …

Sfârșitul acestei toamne ne găsește admirându-l pe grandiosul Jupiter întorcându-se acasă, dupa 12 ani în semnul Săgetătorului. Jupiter reprezintă dezvoltarea personală pe baza credințelor noastre. În harta natală, Jupiter ne arată ce vrem mai mult și ne ajută să vedem oportunități de expansiune într-un anumit sector de viață. El nu reprezintă o rupere de ritm și o incursiune în necunoscut, dar ne ajută să ne dezvoltăm dincolo de instinctele de supraviețuire. Reprezintă scopul și potențialul pe care îl deținem, filosofia de viață și unde putem exagera.

Jupiter are o energie benefică, dar dacă nu știm sa o canalizăm, el poate deveni definiția exagerării, a prostului-gust și al kitsch-ului urmând zicala „mare și prost”. Jupiter e în strânsă relație cu Saturn și deși nu îi place asta, el trebuie să se conformeze pentru că Saturn dictează tonul și impune ordinea și limitele.

Jupiter și-a început tranzitul în semnul Săgetătorului pe 8 noiembrie și cum am mai spus, s-a întors acasă, după 12 ani,  pentru că este guvernatorul acestei zodii. Jupiter în Săgetător ne face să visăm la lucruri mari și ne îndeamnă să țintim la obiective la fel de mari. Aduce pozitivitate și oportunități, iar pașii pe care la un moment îi credeam a fi grei în atingerea unor scopuri, acum îi vom face cu ușurință urmând planul propus, dar cu o perspectivă schimbată. El vine ca o gură de aer proaspăt.

Spiritualitatea va fi mai răspândită și va ajunge și la urechile celor ce nu vor să audă și la ochii celor ce nu vor să vadă. Pe plan mondial, oamenii vor fi mai uniți chiar prin diferențele culturale și vom înțelege cu adevărat că suntem unici, dar totuși la fel. Nu ne vom mai judeca după frustrările proprii ci ne vom încuraja să abordăm și alte teme precum învățatul unor noi domenii.

Jupiter în mitologia romană, și-a detronat tatăl, pe Saturn, iar apoi a fost văzut ca un zeu rege. El a fost zeul cerului și al tunetelor, iar printre altele el se ocupa și de partea legală a societății, ca jurămintele, tratatele și conceperea legilor. Aceste  lucruri „legale” se reflectă acum prin alte teme ca: filosofia adevărului și căutarea neîncetată a lui, diversitatea culturală și potențialul obiectivelor setate. În antichitate, se spunea că preoții ce oficializau căsătoriile îi purtau cuvantul lui Jupiter împreună cu prezența lui magnifică. Câteva cuvinte despre nașterea lui Jupiter și relația lui cu Saturn pot fi găsite aici.

Am subliniat faptul că odată cu mutarea lui Jupiter în Săgetător, ne vom concentra pe dezvoltarea noastră ce își va urma o ordine firească, fără a stagna. Totul va fi într-o notă optimistă. Această dezvoltare nu se va petrece la nivel subtil, ci va fi ca un duș abundent. Dacă anul trecut am avut o creștere interioară și o transformare subtilă redefinindu-ne valorile, anul acesta tendințele se vor vedea clar, fără urmă de îndoială urmând a fi materializate cu succes odată cu trecerea timpului. Libertatea de a ne alege direcțiile va fi resimțită din plin și totul va decurge lin.

Jupiter se alătură celor două planete inter și  transpersonale care sunt ‘acasă’, locul unde iși pot exprima pe deplin toată energia ce o poartă, iar cu atâtea planete în domicilii, anul  viitor va avea un fond echilibrat și pozitiv oricâte ‘întâmplări șocante’ ne vor fi arătate 😉 .

Va urma… Ce a fost și ce va fi – Condimente de toamnă târzie Prt. 2.

O lună frumoasă!

Sursa foto: Claudia

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: