Astro-Coaching,  Holistic Coaching

Ce a fost și ce va fi – Condimente de toamnă târzie Prt. 2 – Retro Mercur

În postarea anterioară am spus că vom vorbi de Mercur care și-a început retrogradarea (asta e, o înghțim și p-asta), așadar vom începe cu Venus care și-a reluat mersul direct în Balanță 😛 . Aceasta a fost toamna ei și pe bună dreptate. 

Venus în Balanță ne îndeamnă să respirăm ușurați și aduce un aer magnetic, dar detașat când vine vorba de relațiile din viața noastră. Fie relațiile cu noi, cu ceilalți sau cu lucrurile pe care le deținem. Parcă nu ne mai cramponăm atât în neajunsuri și încercăm sa avem abordări diferite pentru o singură situație. Suntem putin mai echilibrați.

Venus în Balanță ne scoate din toamna sufletului nostru și ne aruncă parcă în perioada sărbătorilor. Deja ne fac cu ochiul lucrurile strălucitoare care ne inspiră un anumit grad de lux. Simțim de parcă am rupt lațul 🙂 . Aici, această minunată planetă își exprimă energia la un potențial considerabil și pune o lupă asupra relațiilor imaginare fără să avem o abordare propriu zisă asupra lor. Pune lupa asupra a ceea ce ne face să vedem viața prin ochelari cu inimioare fără să spunem nimănui, pune accent pe flirturile fără implicații profunde, dar și pe energia magnetică. Povestim mai mult și suntem ajutați să ne exprimăm mai ușor prin artă și frumos. Curând, Venus va face un pas direct către Scorpion.

Mercur retrogradează în Săgetător de pe 17 noiembrie și își reia mersul direct pe 6 decembrie, dar nu înainte de a da o tură și prin Scorpion.

Mercur Retro va sublinia dificultăți în comunicare. Dificultățile vin din cauza unei comunicări haotice pentru că toată lumea vrea să își spună propriul adevăr și își va da cu părerea fără să țină cont de părerile celorlalți. Cu alte cuvinte, ne vom face de râs într-un mare fel. E posibil să ne facem de râs și prin intermediul tehnologiei, să trimitem sms-uri sau e-mailuri din greșeală la alte persoane cu ‘adevăruri’ numai de noi știute.

Călătoriile sunt dezavantajate. Putem ajunge în situații neprevăzute chiar și alături de oameni străini lângă care nu am vrea să fim.

E o perioadă bună pentru revizuit planuri mari de viitor, credințe și valori spirituale. E cazul să devenim conștienți asupra modului nostru de exprimare pentru că putem s-o dăm în bară și să fim exagerați.

Mercur în retrograd nu se va împăca bine cu Neptun și nici cu Luna la un moment dat. Va fi o luptă crâncenă pentru claritate. Ce vom spune se va înțelege fix pe dos. Declarațiile de dragoste nu vor avea o popularitate prea crescută și vom fi neînțeleși 🙁 , poate chiar și întrerupți până când ne vom pierde ideile. Va fi un iz de paranoia în aer, dar e posibil să se adeverească unele conspirații. Din păcate există și cealaltă parte – manipularea adevărului și a maselor. E un moment în care cineva care pare ferm se poate ridica foarte ușor dintr-o masă de oameni care nu sunt conștienți de ceea ce spun și sunt neînțeleși pentru că își aud doar propriile păreri.

Trebuie să avem grijă la filmări din media ce nu pot fi reale, fotografii și sloganuri subliminale.

Mercur va interfera cu tot ceea ce înseamnă tehnologie, flux și parte logistică, așadar trebuie să fim atenți la tot ceea înseamnă instrument electronic, la mașini, avioane și moduri de deplasare, la comunicare și flux informațional – cuvinte, idei, imagini. Trebuie să ne ridicăm puțin deasupra și să avem o abordare conștientă și asumată. Atât!

via GIPHY

În următoarea postare ne vom lua și de Nodurile Lunare ce abia așteaptă să fie disecate.

 

O lună frumoasă!

 

Sursa foto: Unsplash.com – Mohamed Nohassi

 

2 Comments

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: