Astro-Coaching,  Holistic Coaching,  Planetary Transits

Nodurile Lunare – Nodul Nord în Rac și Nodul Sud în Capricorn

Am promis că vom încheia seria scrierilor evenimentelor tomnatice cu Nodurile Lunare ce sunt cap de afiș și merită un loc important printre evenimentele acestui an și ale anului viitor.

În noiembrie, Nodul Nord și-a terminat tranzitul în semnul Leului și s-a mutat în cel al Racului, iar Nodul Sud hop și el în cel al Capricornului. Ele tranzitează aceste zodii până în iunie 2020.

Ce sunt aceste Noduri Lunare?

Nodurile Lunare sunt puncte imaginare ce corespund punctelor de intersecție dintre mersul Soarelui (mersul aparent) și orbita Lunii. Aceste Noduri sunt niște indicatori karmici iar axa lor este reprezentată printr-un dragon (capul dragonului este Nodul Nord, iar coada dragonului este Nodul Sud). Ele se deplasează în sens invers față de zodiac ( Nodul Nord a fost în Leu, iar acum este în Rac) staționând foarte rar pentru a-și continua un mers direct și parcurg toate semnele zodiacale în decurs de aproximativ 18 ani.

Nodul Nord ne vorbește de viitorul nostru, misiunea sufletului și unde ar trebui să ne îndreptăm atenția, iar într-o hartă natală este importantă plasarea lui în casa astrologică pentru că acolo ar trebui să ne îndreptăm și să ne concentrăm energia pentru a ne simți împliniți, deși dacă nu vom echilibra și Nodul Sud și toată energia va fi în exces asupra Nodului Nord există șansa să fim epuizați fără să îndeplinim mare lucru 😉 .

Nodul Sud indică bagajul karmic pe care îl târâm după noi din viețile anterioare care se poate traduce în tendințele noastre, lucrurile pe care le facem fără să le gândim, siguranța și zona de confort și ceea ce ne trage în jos și ne îndepărtează de misiunea noastră.

 

Nodul Nord în Rac și Nodul Sud în Capricorn

Dacă noiembrie ne aduce Nodurile Lunare pe axa Rac – Capricorn, două semne (aparent 😛 ) opuse, putem interpreta că următoarea perioadă va fi plină de inițiative, maturizare și reamintirea rădăcinilor.

 

Energia feminină va începe să se vindece și lucrurile se vor transforma.[…] Administrarea resurselor va fi făcută după nevoile adevărate ale oamenilor și distribuirea sarcinilor nu va mai fi un lucru greu de suportat pentru că empatia față de ceilalți va crește și vom înțelege de ce și cum.

 

Cu Nodul Nord în Rac vom simți la nivel colectiv nevoia de a fi auziți și de a ne exprima emoțiile, dar într-un mediu familiar și restrâns. Ne vom dori confort exterior și interior și ne vom deschide față de cei din jurul nostru. Vom vrea să ne vindecăm rupând lanțurile patriarhatului și agresivității. Vom avea tendința să ne facem un sanctuar oriunde mergem unde ne vom lăsa amprenta plină de amintiri și de lucruri dragi nouă.

Energia feminină va începe să se vindece și lucrurile se vor transforma. Vor apărea din ce în ce mai multe cercuri feminine de spiritualitate, ne vom regăsi într-un echilibru ce se va reflecta în lucrurile de zi cu zi. Arta va începe să aibă o altă conotație, pentru că nu va mai fi supusă unor reguli și ale unor planificări riguroase și vom începe să vedem mai multe linii curbe în arta vizuală și în arhitectură. Sexualitatea va căpăta un alt sens și nu va mai fi haotică și blamată

Administrarea resurselor va fi făcută după nevoile adevărate ale oamenilor și distribuirea sarcinilor nu va mai fi un lucru greu de suportat pentru că empatia față de ceilalți va crește și vom înțelege de ce și cum. Ne vom oferi ca voluntari și vom avea inițiative pline de compasiune. Vom avea posibilitatea să lucrăm mai mult de acasă pentru că pijamaua noastră este singura care ne inspiră cu adevărat, deci iar vorbim de familiaritate și cămin. Intimitatea nu se va limita doar la câteva intenții.

via GIPHY

Rata căsătoriilor făcute din norme sociale va scădea drastic și oamenii care își vor dori o uniune, o vor face doar pentru a se celebra pe ei, iar copilul interior se va vindeca.

 

[…]sistemul va colapsa împreună cu economia și toate hibele vor ieși la iveală. Să nu uităm că și Pluto tranzitează Capricornul, iar Pluto pune accent pe transformare. […] energia feminină se vindecă într-un mod accelerat.[…] societatea va deveni matriarhală și acest lucru se va regăsi în tot. Nu ne vom mai defini după statusul nostru sau carieră.

 

Nodul Sud în Capricorn va atrage atenția asupra structurii defectuoase a societății (iar Saturn în Capricorn va sublinia asta pentru a duce întregul către o destructurare, ca apoi să se structureze totul într-un mod corect), dar acest Nod Sud va trage către un conservatorism exacerbat. Pentru a tinde către acolo, sistemul va colapsa împreună cu economia și toate hibele vor ieși la iveală. Să nu uităm că și Pluto tranzitează Capricornul, iar Pluto pune accent pe transformare. Cu atâtea energii în această zodie, cu siguranță ne paște schimbarea.

Cu toate astea, Nodul Nord ne arată unde trebuie să ne îndreptăm, iar rezultatul nu va fi atât de înfricoșător pentru că vom ieși la lumină. Vom înceta să ne mai mințim și vom sparge barierele și zidurile pe care le-am pus în jurul emoțiilor noastre. Cum am mai menționat, energia feminină se vindecă într-un mod accelerat, iar încet, încet, societatea va deveni matriarhală și acest lucru se va regăsi în tot. Nu ne vom mai defini după statusul nostru sau carieră.

Trebuie să recunoaștem că nu va fi ușor și că Nodul Nord este misiunea ce trebuie îndeplinită. Asta presupune foarte multă muncă din partea noastră. Vă dați seama că doar transmutarea societății patriarhale înseamnă un efort foarte mare. Nodul Nord este scopul și idealul și presupune o trezire a omenirii, o reamintire a rădăcinilor, iar aceste rădăcini nu sunt acelea de acum 100 -200 de ani. Mai presupune un interes crescut din partea noastră de a cerceta și alte subiecte decât cele cu care suntem obișnuiți și de a învăța despre alte viziuni ale unor civilizații apuse care se bazau pe structuri sociale diferite față de cele de astăzi. Totul va putea fi făcut din intimitatea căminului nostru și să nu uităm ca vom avea la dispoziție o energie ce ne va susține drumul către obiectivele setate – Jupiter în Săgetător-  Va fi susținută căutarea adevărului și ne vom pune întrebări. Vom începe să gândim și singuri fără a fi influențați de forțe exterioare. Sunt create toate premizele pentru a ieși la lumină și de a schimba ceva. Trebuie doar să vrem! 

Revenind la emoții și sentimente, după ce le vom accepta și le vom exprima, nu vom mai permite sa ni se conteste simțirile și vom face un pas către a termina autosabotarea emoționala. Îi vom ajuta și pe ceilalți în această misiune și îi vom îndruma către o împlinire emoțională după ce ne vom vindeca pe noi. Va trebui să trecem de limitări și credințe la o înflorire si hrănire spirituală a noastră și a celorlalți.

Vom avea un interes mai crescut asupra religiilor ce venerau zeițele și vom simți nevoia de o ‘retragere în templu’ făurindu-ne propriul altar. În acest sens, cererile imobiliare vor crește, dar se va produce o devalorizare monetară cu ocazia schimbării valorilor, iar în momentul în care Uranus își va relua mersul în Taur vom avea parte de o adevărată revoluție a resurselor.

Mai multe informații despre Uranus în Taur puteți găsi aici.

 

O lună frumoasă!

 

Foto:

Johannes Plenio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *