Cristale,  Holistic Coaching

Tipuri de cuarț în onoarea Afroditei și lunii iubirii

Februarie este o lună a feminității în care avem parte de o energie blândă, dar abundentă.

Imbolc a deschis porțile pentru noi începuturi, natura prinde viață și frumusețe și oamenii sărbătoresc iubirea într-un fel sau altul. Unii printr-o sărbătoare creștină, altii prin sărbători precreștine sau păgâne.

Luna februarie este prima lună în care se face simțită Afrodita. În timpuri apuse, în prima săptămână a lunii februarie se dădea un mare ospăț în cinstea zeiței.

Ancorarea energiei zeiței se face prin sărbătorirea iubirii pentru ca nu este nimic rușinos să celebrăm și să ne bucurăm. Această iubire poate fi față de noi înșine permițându-ne să avem timp pentru noi. Putem începe prin a avea câteva zile dedicate în care să nu ne mai concentrăm asupra frustrărilor și să ne purtăm cu blândețe față de noi și față de ceilalți.

Vrem să lăsăm fatalismul la o parte pentru a ne lua puterea personală inapoi? La acest lucru ne îndeamnă Afrodita și nu numai. Ne povestește despre cum să trăim în prezent și să ne bucurăm de orice mic moment pentru a ne lua inspirație și pentru a deveni creativi. Cu alte cuvinte, energia sexuală este puternică și o putem canaliza prin creativitate și intimitate. Ne împinge să ne desprindem de zona de confort și să ne luăm zborul ca să evoluăm.

Ne putem înconjura de obiecte venusiene simbolice ca de exemplu: scoici, cristale, obiecte triunghiulare și obiecte aurite. Mai putem enumera petalele de trandafiri, menta, merele și parfumul de vanilie.

Cuarțul sau cristalul de stâncă

Cuarțul este un mineral foarte întâlnit în mediul înconjurător, iar formula lui chimică este SiO2 – dioxid de siliciu.

El apare transparent în mod normal, dar din cauza incluziunilor ale diferitelor tipuri de ioni sau particule străine din mediul exterior, el poate apărea colorat și sub alte denumiri cu noi proprietăți spirituale.

Cuarțul este un material piezoelectric, proprietate fizică ce ne dă de gândit în legătură cu efectele pe care le are asupra corpului uman, dar nu le explicăm logic. Fiind piezoelectric, el poate genera un potențial electric în momentul în care este supus la un stres mecanic. S-a constatat ca efectul se manifestă și invers. În momentul în care se aplică un potențial electric, el se deformează, oscilând pe o frecvență de rezonanță. Astfel, el poate avea aplicații tehnologice.

Utilizarea cristalelor este menționată încă din antichitate (Egipt, China, Grecia, Roma). Plinius cel Bătrân 23-79 d.Hr  (un filosof și naturalist roman) a menționat în enciclopedia lui de Istorie Naturală, folosirea cristalelor în medicină de către cei care se ocupau cu acest domeniu.

Tipuri de cuarț în onoarea lunii iubirii

 

  • Cuarțul Roz

Este cristalul iubirii universale, necondiționate . El ne activează chakra inimii și ne ajută în drumul nostru către vindecarea traumelor legate de iubire. Cuarțul roz ne împinge să dăm drumul negativității ce ar putea zace în noi după o despărțire. El ne poate asista în momentul în care luăm decizia de a cunoaște pe cineva nou atrăgând iubire în viața noastră. Poate fi purtat ca accesoriu sau poate fi așezat în camera în care ne petrecem cel mai mult timp. Este un cadou perfect pentru cei cu care suntem în contact tot timpul pentru a ne armoniza relațiile.

Nuanța acestui cristal se datorează incluziunilor de aluminiu și fosfor ce dau culoarea roz.

  • Cuarțul Portocaliu

Acest cristal stimulează și activează chakra sexualității și a creativității. Ne ajută să echilibrăm energia sexuală și ne susține pentru a ne debloca blocajele din această arie. Plasat în camera în care lucrăm suntem inspirați și plini de idei. Ne schimbă starea de spirit și ne face foarte încrezători, veseli și îndrăgostiți de viață. Dacă alegem să medităm cu el, putem seta intenția unei viziuni ample asupra obiectivului pe care-l vrem indeplinit, iar el nu ne va dezamăgi.

Culoarea portocalie provine de la depunerile de fier din interiorul cristalului.

  • Ametistul

Ametistul este tot un cuarț care activează al treilea ochi. Ne ajută să ne echilibrăm emoțional și să ne vindecăm. Ametistul poate echilibra alte cristale și să le activeze. Este o piatră care elimină toxicitatea din câmpul nostru energetic și ne protejează. Ne ajută să renunțăm la atașamentele negative pentru a putea merge mai departe și ne inundă cu pozitivitate. Activează intuiția și ușurează comunicarea între noi și ghizii spirituali. Acest cristal ne transmite intenția de a ne detașa, elimină superficialitatea și ne călăuzește spre o iubire necondiționată.

Culoarea cristalului se datorează incluziunilor de fier și de aluminiu.

  • Cuarțul Fumuriu

Cuarțul fumuriu este un cristal de împământare foarte puternic. Acesta activează chakra rădăcină. El ne sporește capacitatea de concentrare și nu ne lasă să fim păcăliți atunci când lucrăm cu el. Este binevenit în luna februarie (când influența Afroditei este puternică) pentru că ne ajută să filtrăm vibrațiile și vom face alegerea corectă în legătură cu relațiile noastre. Ne ajută să fim organizați și să ne atingem obiectivele. El poate transmuta energia și este folosit și ca protecție impotriva energiilor negative. Acest cuarț are și capacitatea de curățare a altor cristale.

Culoarea acestui cristal se datorează radiațiilor naturale.

 

Sunt foarte multe lucruri de spus despre cristale, dar le vom analiza și in articolele viitoare. Cuarțurile pe care le-am exemplificat, pot deveni niște cadouri frumoase și pline de substanță pentru noi și pentru persoanele dragi, în această minunată lună.

 

O lună frumoasă!

 

 

Photo by Erin Profaci from Pexels

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: