Astro-Coaching,  Holistic Coaching,  Magick. Mythology. Ritual.

Echinocțiul de primăvară, Luna Plină în Balanță și alte teme ale primăverii

Echinocțiul ne aduce darul luminii și al echilibrului, iar ca o sincronicitate se conturează imediat și Luna Plină în Balanță care pune accentul pe vindecarea prin relații.

Echinocțiul ne întâmpină azi, 20 martie 2019 la ora 23:58, iar Luna Plină pe 21 martie la ora 03:42.

Zeița Ostara

Ne primește cu energia primăverii și incepem să vedem luminița de la capătul tunelului. De acum, natura își va relua ciclul fertilității, iar lumina va avea un curs din ce în ce mai abundent.

Ostara este un alt aspect al Triplei Zeițe și reprezintă începuturile magice, fertilitatea și forța vieții. Scuturăm frigul și întunericul pentru a avea o nouă perspectivă. Ostara se impreunează cu Zeul Soare într-un echilibru perfect pentru ca mai târziu în an să devină Zeița Mamă.

Echinocțiul aduce potențialul echilibrării energiei feminine cu energia masculină, lucru care cu toții trebuie să-l incorporăm. Purtăm aceste două energii pe care de obicei ni le blocăm la un nivel sau altul. Acum ajunge la noi un dar foarte important – ușurarea acestui proces de ajustare. Această ajustare se poate face într-un mod șocant pentru că îl avem pe Uranus pe aproape, iar Luna Plină în Balanță ne va întâmpina cu mesaje extraordinare.

Trăiri

Trăim timpuri rare. În acest flux al Peștilor am primit mesaje, am fost confuzi, iar Mercur în Pești ne-a adus emoționalul, necunoscutul, emoțiile celorlați și vibrația colectivă mult mai aproape de conștientizarea noastră. Ne-am scufundat într-o mare de emoții, frici și stări paradoxale și încă nu am terminat. Aceste stări sunt o reflexie a conștiințe colective pe care o simțim foarte intens.

Luna Plină în Balanță va curge cu mesaje despre vindecarea noastră prin ceilalți. Vom fi supuși la ‘triggere’ emoționale din partea celorlalți foarte rapid și vom reuși să le percepem fără prea mare dificultate datorită acestui flux de care am amintit mai sus. Vom ști unde avem lacune, traume, deci unde trebuie să ne vindecăm.

Aceste traume și blocaje sunt purtate de noi de secole…secole întregi în care societatea ne-a constrâns să purtăm o anumită etichetă. Ne-am conformat, deși în interiorul nostru am simțit ca nu ne-am potrivit niciodată în șablon.

Începem să câștigăm o perspectivă a lucrurilor și să înțelegem că suntem conectați la un întreg proces de redescoperire a esenței umane. Mercur în Pești ne arată asta, ia Luna în Balanță ne face să analizăm relația noastră cu noi și relația noastră cu ceilalți. Ce am câștigat și ce am învățat. Ce dăm și ce primim. Ne revine să analizăm conceptul de egalitate, de justiție și de atașament.

Vor ieși la iveală multe lucruri suprimate și multe lucruri la care nu am vrut să ne uităm și vom avea un simț de a ceda, de a da drumul acestora (în sfârșit). Ne-am obișnuit atât de mult cu toate anomaliile pe care le trăim, încât credem că ne definesc. Este cazul să ne ducem în interior pentru a ne putea conecta cu sufletul nostru și pentru a ne putea lua resursele necesare.

Luna Martie

Ne sfătuiește să ne dăm timp să procesăm atâtea inflexiuni, atâtea stări și emoții. Terminăm un ciclu pentru a putea începe unul nou, iar această tranziție se vrea a fi bruscă. Noi nu suntem încă pregătiți, iar ca energiile să se echilibreze, trebuie să ne dăm timp și spațiu pentru a putea fi creativi. Pentru a accepta și pentru a face filtrare a lucrurilor ce vin din exterior, ne trebuie odihnă și liniște. Medităm, iar medităm – o acțiune cheie pentru a incorpora atâtea. Suntem în căutarea esenței personale.

Trecem spre Berbec, el vine cu energii noi, iar Chiron aici va începe să vindece încrederea în noi pentru a putea duce la bun sfârsit lucrurile, pentru a trece de obstacole și să fim de neoprit. Luna Plină va avea rolul special de a ne arăta care sunt dinamicile tipice ale relațiilor noastre.

Venus va fi într-o tensiune interesantă cu Marte care va aduce în prim-plan lucrul în echipă, iar Venus vrea o abordare diferită a relațiilor. Vrea să fie liber, să rupă normele și să redefinească acele concepte pe care noi le credem a fi morale.

 

Teme neîntrerupte ale primăverii

Saturn și Pluto. Această neasumuită pereche ne duc, ca de obicei, ‘pe culmile disperării’. Ne vor menține în stări de anxietate, pentru că acum este un sezon plin de transformări. Aceste planete se vor lega pe rând de Nodul Sud în Capricorn și redefinesc concepte, ne aduc în prim-plan traumele și patriarhatul dezastruos amplificând acțiunile extreme și totodată furiile noastre. Ies lucruri din inconștientul nostru pe care le-am trăit cândva, ca reacții la ce se întâmplă acum. Vor fi momente în care nu vom ști de ce ne simțim depresivi sau anxioși.

Totul trece printr-o transformare și se va curăța în momentul în care vom aduce lucruri din umbră pentru a se dizolva în lumină. Saturn disecă, taie și e șef pe masa de operație, iar asistentul său Pluto ia totul ca să transforme și ajută la transplanturi.

Ne vom simți din ce în ce mai prost în pielea noastră până când ne vom hotărî să facem ceva cu noi și pentru noi. Ne luăm din plin lecția maturității pentru că deja multe lucruri nu mai funcționează așa cum funcționau odată. Suntem forțați să ieșim la lumină fără o intervenție miraculoasă exterioară, iar partea frumosă este ca există foarte multe instrumente pe care le putem folosi pentru a ne începe vindecarea. Avem resursele, iar Saturn ni le arată. Mai cu șuturi, mai cu vânătăi, dar nu ne lasă la greu. Ne trezim, simțim cât de mult ne-a fost limitată creativitatea din cauza șabloanelor.

Nu vom mai putea evita să ne uităm spre noi. Toate săgețile ne indică persoana proprie. Saturn și Pluto ne bagă direct în problemă, fără abureli și fără dramă. Ne dau palme și ne întreabă…Ce ai de gând să faci?

Această temă va continua și în anii care vor urma până la momentul în care totul se va schimba din cauza presiunii la care am fost supuși.

 

O lună frumoasă!

 

 

 

Foto: Spencer Dahl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *